04 apr 2018

Optagelse af lån: Få fod under din økonomi

Nyttige tips, Sparetips

Når du går med tanker om at optage et lån, er der en del elementer, som du skal tænke over. Langt hen ad vejen handler det nemlig om, at du får et lån, som passer til det formål, du har med pengene. Der er nemlig forskel på de forskellige lån, som du kan optage både via almindelige banker og de finansieringsselskaber, du også finder i hobetal på nettet. Men i allerførste omgang skal du være ærlig over for dig selv og gå din økonomi efter i sømmene, så du har helt tjek på, om din finansielle situation kan bære et ekstra afdrag på et lån.

Hurtige penge får ben at gå på

Kviklån, SMS-lån og andre lignende lån er som regel ret dyre, hvilket du i øvrigt kan tjekke, når du ser nærmere på lånets årlige omkostninger i procent eller ÅOP. ÅOP er et særdeles fornuftigt mål at holde sig til, hvis du ikke er en ørn til at regne med renter, eller du i det hele taget har svært ved at finde ud af, om lånet er en god forretning for dig. Disse samlede omkostninger kan i visse tilfælde andrage flere tusind procent, og du vil da komme til at betale lånet tilbage mange gange, inden restgæld og hovedstol er ude af verden.

Et banklån er et sundt alternativ

Hvis du er usikker på, hvordan du på bedste vis får det lån, du ønsker, kan du benytte dig af en side på nettet, der hedder Lendme.dk. Her kan du ansøge om et banklån, hvis du i forvejen fører en forsvarlig økonomi. Med forsvarlig økonomi menes, at din kreditværdighed er intakt, du har en fast indkomst, og der er plads i dit budget til at betale af på lånet.
 
På Lendme.dk indtaster du størrelsen på det ønskede lån samt løbetiden, og du kan med det samme se, hvilken ydelse du cirka skal betale. Men – og det er det smarte – du får automatisk tilbud fra en række af Danmarks største banker og kan på den måde vælge det lån, der på alle parametre bedst lever op til dine forventninger.

En låneforsikring giver dig ro i maven

Når du optager et lån, gør du det naturligvis på baggrund af din øjeblikkelige økonomiske situation. Lånet er så at sige regnet ind i dine nuværende faste udgifter på baggrund af dine indtægter og udgifter. Men desværre kan der ske ting, som du ikke er herre over. Du kan miste dit arbejde, blive sygemeldt eller på anden vis miste en del af den indtægt, som du har nu. Med en låneforsikring er du så at sige forsikret, hvis din betalingsevne skulle reduceres i en sådan grad, at du ikke længere kan betale på lånet.
 
En låneforsikring varierer i pris, ligesom det også er forskelligt, hvad den dækker. Nogle gange dækker den kun selve afdragene, mens den i andre tilfælde også dækker de renter, som tilskrives. Brug tid på at læse din aftale igennem, inden du skriver under, og vær opmærksom på, at også denne del af en låneaftale kan være subjekt for en forhandling med forsikringsgiver. Hør mere om låneforsikring her.